Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája
cím4026 Debrecen,Péterfia 1-7.
tel+36 52 614 893
fax+36 52 534 607
e-mail
OM azonosító 031110
ROBOTIKA

Iskolánk a  2015/16. tanévtől csatlakozott az NI Mentor Programhoz.
Az NI mentorprogram iskolánkban délutáni szakkörként működött heti két alkalommal.
Az első időszak legfontosabb feladata a gyerekek számára az alapozás megteremtése volt. A foglalkozások során a tanulók megismerték a LEGO Mindstorms készlet elemeit, lehetőségeit. Megtörtént az alapgép építése az építési segédlet alapján. A második időszakban a programozás szempontjából ismerkedtünk a LEGO NXT 2.0 grafikus programozás nyelvével, a szenzorok működésével, beállításaival, vezérlésével. Programozás elméletben a logikai programozás alapelemeivel (lineáris felépítés, feltételes elágazások, ciklusok) foglalkoztunk.
A szakkörösökkel részt vettünk az Agóra Tudományos Élményközpontban megrendezett - NI Akadémia – A jövő szakembereiért! – előadássorozaton, ahol érdekfeszítő és izgalmas előadásokat hallgathattunk meg. A témák nagyon sokfélék voltak. Nagyon jól éreztük magunkat, sok új információt tudtunk meg a bennünket körülvevő világról, a legújabb technológiáról, fejlesztésekről. A lelkes részvételünk jutalmaként az NI megajándékozott bennünket egy myDAQ eszközzel.
2016 májusában részt vettünk a Területi Robotszumó bajnokságon ahol iskolánk szakkörösei 3. helyezést értek el.
A gyerekek részéről olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a 2016/17 tanévtől már a 7. évfolyam tanmenetébe is beillesztettük a Robotikát, mellyel a kreativitás, a problémamegoldás, a logikus gondolkodás, a programozási készségek fejlesztése a célunk. Az izgalmas projektek megvalósítása során tanulóink gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek , ami meghatározó lehet a jövőjük szempontjából, hiszen az itt szerzett ismereteknek köszönhetően folytatják majd tanulmányaikat a mérnöki területeken.
A Robotika szakkör a 2018/19. tanévben is  működik tehetséges diákjaink számára pénteki napokon 14:30-15:30-ig.

Programok
Ebben a hónapban nincsenek programok.
Iskolaorvos

Név: Dr. Józsa Tibor

Tel:

Rendelési idő: Páros héten Csütörtök: 8:00-12:00-ig.

Helye: Debrecen, Füvészkert u. 4.

Iskolavédőnő

Név: Koncz Judit

Tel: -

Védőnői fogadóóra: Hétfő 8:00-10:00-ig

Helye: Az iskolában; Péterfia 1-7. tetőtér 002-es szoba

Ellátás helye: Debrecen, Füvészkert u. 4. szám alatti iskola-egészségügyi rendelő

Ellátás ideje: Páros héten Csütörtök 8:00-14:00-ig