Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája
cím4026 Debrecen,Péterfia 1-7.
tel+36 52 614 893
fax+36 52 534 607
e-mail
OM azonosító 031110
Koli és foci - díjátadó és olvasótábor

2019. június 8-án rendezte meg a Református Tananyagfejlesztő Csoport a Koli és foci olvasópályázat színvonalas díjátadó ünnepségét a Duna Palota színháztermében, amelyen 17 diákunk vett részt.

A tanév során Tóth-Máthé Miklós: Pecúrok és Kármán Tibor: Egy focista naplójából című művét olvasták el a gyerekek, és minden hónapban ehhez kapcsolódó feladatokat oldottak meg. A felhívásra összesen 129 csapat nevezett az ország református iskoláiból. A Kisrefi két csapata is az első tíz helyezett között végzett, egy III. és egy V. helyezést szereztek legjobbjaink.
Az olvasóbarátok könyvjutalmakat kaptak, illetve a legjobb 30 diák olvasótáborban vehetett részt június 17-től 20-ig a nőtincsi Seholsziget Élményparkban. Ezt a lehetőséget iskolánk 6 tanulója nyerte meg.
A négynapos táborban tartalmas programok várták a gyerekeket. Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika című könyvét dolgozták fel, a programok és a feladatok nagy része is e köré épült. Már az első nap olvasónaplót kezdtek el írni a táborvezető irányításával.
Izgalmasan indult a reggel a kincskereső játékkal, amely során minden alkalommal egy aranymondást raktak ki a gyerekek. Meghívott vendégei is voltak a tábornak: Victor Andrással vadvirágokat tanulmányozva ökológiai foglalkozáson vettek részt, Paulovkin Boglárka illusztrátorral az érzelmek festéssel való kifejezését gyakorolták, Ijjas Tamás költővel rímeket faragtak, Simon Krisztina pedig a papírszínház különleges világába varázsolta el a gyerekeket. Az élményparkban mindezek mellett sor- és váltóversenyeken vettek részt, íjászkodtak, kisvonattal utaztak, állatokat simogattak, illetve a fogatozást is kipróbálták.
Csütörtök délben került sor a táborzárásra, ahol a diákok búcsút vettek az élményparktól és az újonnan szerzett barátoktól. Sok élménnyel tértek haza, s ígérték, nyáron sem teszik le a könyvet.

Kapcsolódó galéria

Programok
Ebben a hónapban nincsenek programok.
Iskolaorvos

Név: Dr. Józsa Tibor

Tel:

Rendelési idő: Páros héten Csütörtök: 8:00-12:00-ig.

Helye: Debrecen, Füvészkert u. 4.

Iskolavédőnő

Név: Koncz Judit

Tel: -

Védőnői fogadóóra: Hétfő 8:00-10:00-ig

Helye: Az iskolában; Péterfia 1-7. tetőtér 002-es szoba

Ellátás helye: Debrecen, Füvészkert u. 4. szám alatti iskola-egészségügyi rendelő

Ellátás ideje: Páros héten Csütörtök 8:00-14:00-ig