Járványügyi protokoll módosítása

Aktuális Hírek

Járványügyi protokoll

2. verzió (változásokkal egységes szerkezetben)

2020. október 12.

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket az iskolánkban szeptember 1-től életbe lépő járványügyi protokollról.

Az intézményben mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végzünk, kiemelt figyelmet fordítunk az alapvető higiénés szabályok betartatására, melyről a tanulók az első tanítási napon részletes tájékoztatást kapnak az osztályfőnökeiktől.

Iskolánkat kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanulók látogathatják. Amennyiben a szülők tüneteket észlelnek a gyerekeiken (száraz köhögés, hőemelkedés, láz, nehézlégzés, hasmenés, íz- szaglászavar), ne hozzák iskolába, gondoskodjanak orvosi vizsgálatáról! Amennyiben a pedagógus tapasztalja a tanulón ezeket a tüneteket, azonnal értesítjük a szülőt, aki köteles gyermeke házi orvosát telefonon felkeresni.

Az iskola tanulóinak, pedagógusainak, munkatársainak, az iskola működésének védelme érdekében a szülő köteles az iskolát értesíteni, ha gyermekénél, a családban, az egy háztartásban élők között koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. Amennyiben a fenti esetek valamelyike fennáll, a szülő köteles az iskolának tett bejelentéstől számított 10 napig otthon tartani gyermekét. A tananyagot az osztályfőnökök, a szaktanárok a Google Classroom-on keresztül küldik ki a hiányzó tanulóknak.

A szülő abban az esetben is köteles értesíteni az iskolát, ha külföldről érkezik haza családtag.

A szülők az iskola épületébe nem léphetnek be.

A maszk viselése a közösségi terekben (folyosó, mosdó) 5-8. évfolyamokon kötelező, az alsósok számára lehetséges; az osztálytermekben, a foglalkozásokon lehetséges, de nem kötelező. A maszkról mindenki saját maga gondoskodik.

Iskolánkba a belépés az 1. és 2. osztályosok számára 7.30-7.50 a Városháza melletti Kálvin téri bejáraton történik. A 7.30 előtt érkezők a főbejáraton közlekedjenek! Kérjük, a szülők a gyerekeket csak a bejáratig kísérjék. Délután a Kálvin téri bejáraton távoznak a tanulók a szülők által megadott időpontban. (1-2. évfolyamra vonatkozik!)

Az épületbe a többi évfolyam (3-8.) a főbejáraton jöhet be. Távozásuk ugyanitt történik a szülők által megadott időpontban.

A gyerekek számára az épületbe lépéskor a kézfertőtlenítő használata és a testhőmérséklet-mérés kötelező.

Az osztálytermekben lehetőség szerint gondoskodunk a tanulók lazább elhelyezéséről. Azokban a tantermekben, ahol váltják egymást a csoportok (informatika, angol), a váltások között felületfertőtlenítést végzünk.

Ha a tanuló iskolán kívüli elfoglaltságon vesz részt (pl. zeneiskola, külső sportkörök stb.) onnan már aznap nem jöhet vissza az iskolába.

Kérjük az felső tagozatosokat, hogy hozzanak magukkal tízórait. Amennyiben ez nem megoldható, lehetőség van a büfé igénybevételére a járványügyi szabályok betartásával (maszk, távolságtartás).

Az étkezés lemondása csak e-mail útján történhet minden nap 9 óráig az etkezes.drkai@reformatus.hu e-mail címen. Az aznapi étkezést már nem tudjuk lemondani.

Újabb intézkedésekről, változásokról a későbbiekben kapnak tájékoztatást!