Járványügyi protokoll módosítása

Aktuális Hírek

Járványügyi protokoll

4. verzió (változásokkal egységes szerkezetben)

2020. november 11.

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket az iskolánkban szeptember 1-től életbe lépő járványügyi protokollról.

Az intézményben mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végzünk, kiemelt figyelmet fordítunk az alapvető higiénés szabályok betartatására, melyről a tanulók az első tanítási napon részletes tájékoztatást kapnak az osztályfőnökeiktől.

Iskolánkat kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanulók látogathatják. Amennyiben a szülők tüneteket észlelnek a gyerekeiken (száraz köhögés, hőemelkedés, láz, nehézlégzés, hasmenés, íz- szaglászavar), ne hozzák iskolába, gondoskodjanak orvosi vizsgálatáról! Amennyiben a pedagógus tapasztalja a tanulón ezeket a tüneteket, azonnal értesítjük a szülőt, aki köteles gyermeke házi orvosát telefonon felkeresni.

Amennyiben a szülő mutat tüneteket, esetleg tesztelésre vár, ne küldjék a tünetmentes gyerekeket iskolába!
Kérjük a szülőket a fentiek szigorú betartására, hogy a jelenléti oktatás zökkenőmentesen folytatódhasson!

Az iskola tanulóinak, pedagógusainak, munkatársainak, az iskola működésének védelme érdekében a szülő köteles az iskolát értesíteni, ha gyermekénél, a családban, az egy háztartásban élők között koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. Amennyiben a fenti esetek valamelyike fennáll, a szülő köteles a bejelentéstől 10 napig otthon tartani gyermekét. A tananyagot az osztályfőnökök, a szaktanárok a Google Classroom-on keresztül küldik ki a hiányzó tanulóknak.

A szülő abban az esetben is köteles értesíteni az iskolát, ha külföldről érkezik haza családtag.

A szülők az iskola épületébe nem léphetnek be.

A maszk viselése a közösségi terekben (folyosó, mosdó) 5-8. évfolyamokon kötelező, az alsósok számára lehetséges; az osztálytermekben, a foglalkozásokon lehetséges, de nem kötelező. A maszkról mindenki saját maga gondoskodik.

2020. október 19-től a felső tagozatban változnak a maszkviselési szabályok: valamennyi felsős diáknak és az őket tanító pedagógusoknak kötelező a maszk viselése tanítási órákon is.

2020. november 12-től az alsó tagozatos tanulók számára az osztálytermekben és a közösségi terekben is kötelező a maszk használata!

Iskolánkba a belépés az 1. és 2. osztályosok számára 7.30-7.50 a Városháza melletti Kálvin téri bejáraton történik. A 7.30 előtt érkezők a főbejáraton közlekedjenek! Kérjük, a szülők a gyerekeket csak a bejáratig kísérjék. Délután a Kálvin téri bejáraton távoznak a tanulók a szülők által megadott időpontban. (1-2. évfolyamra vonatkozik!)

Az épületbe a többi évfolyam (3-8.) a főbejáraton jöhet be. Távozásuk ugyanitt történik a szülők által megadott időpontban.

A gyerekek számára az épületbe lépéskor a kézfertőtlenítő használata és a testhőmérséklet-mérés kötelező.

Az osztálytermekben lehetőség szerint gondoskodunk a tanulók lazább elhelyezéséről. Azokban a tantermekben, ahol váltják egymást a csoportok (informatika, angol), a váltások között felületfertőtlenítést végzünk.

Ha a tanuló iskolán kívüli elfoglaltságon vesz részt (pl. zeneiskola, külső sportkörök stb.) onnan már aznap nem jöhet vissza az iskolába.

Kérjük a felső tagozatosokat, hogy hozzanak magukkal tízórait. 2020. november 11-től nincs lehetőség a büfé igénybevételére.

Az étkezés lemondása csak e-mail útján történhet minden nap 9 óráig az etkezes.drkai@reformatus.hu e-mail címen. Az aznapi étkezést már nem tudjuk lemondani.

Újabb intézkedésekről, változásokról a későbbiekben kapnak tájékoztatást!