Járvány elleni védekezés iskolánkban

Aktuális Hírek

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Az új tanévben is változatlanul fontos, hogy figyelmet fordítsunk az alapvető egészségvédelmi szabályokra.

Az intézményben mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végzünk, kiemelt figyelmet fordítunk az alapvető higiénés szabályok betartatására.

A maszk viselése nem kötelező, de természetesen lehetséges, érkezéskor nincs testhőmérséklet mérés, az épületbe lépéskor a kézfertőtlenítő használata viszont kötelező.

Kérjük a kedves szülőket, hogy koronavírus tüneteit mutató gyermeket ne hozzanak iskolába, fertőzésben érintett gyermek pedig felgyógyulásáig ne látogassa az intézményt. Amennyiben a pedagógus tapasztal a tanulón tüneteket, azonnal értesítjük a szülőt.

Kérjük továbbá, hogy tájékoztassák az iskolát, ha gyermeküknél, a családban, az egy háztartásban élők között koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. Felhívom szíves figyelmüket, hogy az intézményvezetőnek alapos indok esetén kell a tanulói távolmaradást igazoltnak tekinteni (20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 51. § (2) bekezdés c) pontja értelmében. Ilyen indoknak tekinthető a járványhelyzetből fakadó alapos ok is, ugyanakkor a tanulói hiányzásnak a járványhelyzetre tekintettel, általánosan, előre meg nem határozott időtartamra történő szülői igazolása nem tekintendő automatikusan alapos indoknak, minden ilyen szülői/gondviselői kérelmet a döntésre jogosult intézményvezetőnek a kérelmező körülményei és a járvány alakulásának függvényében aktuálisan kell mérlegelnie és időszakonként felül kell vizsgálnia.

Iskolánkba a belépés az 1. osztályosok és a 2. b osztály számára a Városháza melletti Kálvin téri bejáraton történik, és délután ugyanitt távozhatnak a tanulók.

A többi évfolyam (2.a -8.) a főbejáraton közlekedik.

Ha a tanuló iskolán kívüli elfoglaltságon vesz részt (pl. zeneiskola, külső sportkörök stb.) onnan már aznap nem jöhet vissza az iskolába.

Esetleges újabb intézkedésekről, változásokról a későbbiekben kapnak tájékoztatást.

Együttműködésüket előre is köszönöm, eredményes, sikerekben gazdag tanévet kívánok!

Baranyai Éva
igazgató