Új járványügyi eljárásrend az iskolában

Aktuális Hírek

Tájékoztatom Önöket, hogy a Kormány döntése alapján, a fiatalok körében jóval enyhébb tüneteket produkáló omikron variáns előtérbe kerülésével és az 5-11 évesek átoltottságának folyamatos emelkedésével együtt megváltozik az iskolai járványkezelési protokoll.

A döntés értelmében 2022. január 15. napjától a következő eljárásrendet kell alkalmazni:

Amennyiben egy iskolai tanuló esetében COVID-19 fertőzés igazolódik, a fertőzött tanuló a járványügyi protokollnak megfelelően 7 nap karanténba kerül, amely 7 nap után akkor kerülhet megszüntetésre, ha a beteg már legalább 3 napja láztalan és a légúti tünetei megszűntek. Három nap tünetmentesség esetén, a tünetek kezdetétől számított 5. napon végzett negatív gyorsteszt eredmény esetén az elkülönítés feloldható, és a tanuló visszatérhet az intézménybe.

Az érintett osztályban folytatódik a jelenléti munkarend szerinti nevelés-oktatás azon tanulók számára, akik oltottak. A fertőzöttel kontaktszemélynek minősülő, nem oltott tanulók 5 napra karanténba kerülnek, számukra ezen idő alatt az intézmény gondoskodik az előrehaladáshoz szükséges információk megküldéséről.

A fenti szabályok érvényesítésében való együttműködésüket előre is köszönöm!

Baranyai Éva
igazgató