Fazekas szakkör kirándulása

Aktuális Hírek

2023. június 6-án és 7-én a fazekas szakkör alsós és felsős tagjai (72 fő) Fazekas Erzsébet szakkörvezető tanárnő vezetésével Nádudvarra kirándultak.

A napot csendes percekkel kezdték a nádudvari református templomban, ahol Erzsike néni, aki nádudvar szülötte, mesélt a templomról és a hozzá kapcsolódó emlékeiről.

Ellátogattak a Nádudvari Népi Kézműves Szakgimnázium és Kollégiumba, ahol nagy szeretettel fogadták a lelkes csoportot és betekintést engedtek az iskola életébe, munkájába. A gyerekeket és felnőtteket elvarázsolta a fafaragó-, fazekas-, nemezkészítő-, szövő- és bőrös műhelyek barátságos légköre és az ott folyó munka.

Mindenki nagy csodálattal követte Erzsike nénit a Látogatóközpontba, ahol megismerkedhettek a Fazekas család történetével és munkásságával. A napot nem a fagyizás koronázta meg, hanem az, hogy Erzsike néni elvitte a gyerekeket családja egyik tagjának, ifj. Fazekas Istvánnak a műhelyébe és bemutatótermébe, ahol közvetlen közelről láthatták, hogyan dolgozik egy igazi fazekasmester, megnézhették a híres nádudvari fekete kerámia égető kemencéjét és megismerhették az égetés technikáját.

Köszönjük Erzsike néni egész éves odaadó szakkörvezetői munkáját és ezt a már régen várt emlékezetes nádudvari kirándulást!

Megtiszteltetés volt mindenki számára, hogy megismerhette Erzsike néni családjának, a híres Fazekas családnak évszázados munkásságát és a család fazekas mestereinek gyönyörű alkotásait.

IMG_20230606_140648

kép 1 / 12