Kiskőrösön járt iskolánk két ötödik osztálya

Aktuális Hírek

Petőfi Sándor szülőfalujában, Kiskőrösön járt tanulmányi kiránduláson iskolánk két ötödik osztálya.

Az osztályok meglátogatták Petőfi szülőházát, majd az Emlékmúzeumban megtekintették az állandó kiállítást, mely Petőfi Sándor 1842-1849 közé eső rövid, hétéves alkotói korszakát mutatja be. Animációk, vetítések és hanganyagok színesítik a tárlatot, így a diákok szemléletes betekintést kaptak Petőfi pályájának kis, ám annál gazdagabb szegletéről.

A következő állomás a János vitéz Látogatóközpont volt, ahol a diákok 6-7 fős csoportokban vehettek részt a multimédiás kiállításon.

A 14 interaktív termet magában foglaló labirintus végigvezette a gyerekeket a János vitéz történetén.

A csapatoknak különböző kreatív, játékos feladatokat kellett tableten megoldaniuk, s közben megelevenedtek a költemény helyszínei, alakjai és cselekménye. Nem csupán a részletgazdag díszletek, hanem hanganyag és képi megjelenítés is színesítette a helyszíneket.

Amíg egy-egy csapat a labirintusban volt, a várakozók sem unatkoztak, 3D kirakók, társasjátékok, memóriakártyák, ügyességi játékok várták őket a tetőtéri műhelyben.

A szórakoztató programok után a cukrászda felé vettük utunkat, ahol sokféle sütemény és fagylalt közül lehetett választani. Ezután még egy kis játék és szaladgálás is belefért az időbe a játszótéren.

Élményekkel és új ismeretekkel gazdagodva indultunk haza.