Járványügyi protokoll

Aktuális Hírek

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket az iskolánkban szeptember 1-től életbe lépő járványügyi protokollról.

Az intézményben mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végzünk, kiemelt figyelmet fordítunk az alapvető higiénés szabályok betartatására, melyről a tanulók az első tanítási napon részletes tájékoztatást kapnak az osztályfőnökeiktől.

Iskolánkat kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanulók látogathatják. Amennyiben a szülők tüneteket észlelnek a gyerekeiken (száraz köhögés, hőemelkedés, láz, nehézlégzés, hasmenés, íz- szaglászavar), ne hozzák iskolába, gondoskodjanak orvosi vizsgálatáról! Amennyiben a pedagógus tapasztalja a tanulón ezeket a tüneteket, azonnal értesítjük a szülőt, aki köteles gyermeke házi orvosát telefonon felkeresni.

A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha gyermekénél, a családban koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van, ha külföldről érkezik haza családtag.

A szülők az iskola épületébe nem léphetnek be.

A maszk viselése a közösségi terekben (folyosó, mosdó) 5-8. évfolyamokon kötelező, az alsósok számára lehetséges; az osztálytermekben, a foglalkozásokon lehetséges, de nem kötelező. A maszkról mindenki saját maga gondoskodik.

Iskolánkba a belépés az 1. és 2. osztályosok számára 7.30-7.50 a Városháza melletti Kálvin téri bejáraton történik. A 7.30 előtt érkezők a főbejáraton közlekedjenek! Kérjük, a szülők a gyerekeket csak a bejáratig kísérjék. Délután a Kálvin téri bejáraton távoznak a tanulók a szülők által megadott időpontban. (1-2. évfolyamra vonatkozik!)

Az épületbe a többi évfolyam (3-8.) a főbejáraton jöhet be. Távozásuk ugyanitt történik a szülők által megadott időpontban.

A gyerekek számára az épületbe lépéskor a kézfertőtlenítő használata kötelező.

Az osztálytermekben lehetőség szerint gondoskodunk a tanulók lazább elhelyezéséről. Azokban a tantermekben, ahol váltják egymást a csoportok (informatika, angol), a váltások között felületfertőtlenítést végzünk.

Ha a tanuló iskolán kívüli elfoglaltságon vesz részt (pl. zeneiskola, külső sportkörök stb.) onnan már aznap nem jöhet vissza az iskolába.

Kérjük a felső tagozatosokat, hogy hozzanak magukkal tízórait. Amennyiben ez nem megoldható, lehetőség van a büfé igénybe vételére a járványügyi szabályok betartásával (maszk, távolságtartás).

Az étkezés lemondása csak e-mail útján történhet minden nap 9 óráig az etkezes.drkai@reformatus.hu e-mail címen. Az aznapi étkezést már nem tudjuk lemondani.

Újabb intézkedésekről, változásokról a későbbiekben kapnak tájékoztatást!